3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου γιορτάστηκε και στο σχολείο μας η 3η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, που φέτος είχε ως θέμα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία της καθηγήτριας φυσικής αγωγής του σχολείου μας, Ιφιγένειας Καούρη, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη ενασχόλησης με οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και ικανότητες, για τη σωματική- πνευματική-ψυχική υγεία τους. Ακολούθησε η προβολή 2 ταινιών σχετικών με την ημέρα. Παράλληλα και σε συνεργασία με το 5ο ΓΕΛ πραγματοποιήθηκαν τουρνουά ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδοβόλεϋ, πινγκ- πονγκ, στα οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες του σχολείων, και πάντα στο πνεύμα της ημέρας: ασκούμαι και χαίρομαι χωρίς το άγχος της νίκης.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στο άθλημα της κωπηλασίας, καθώς έγινε παρουσίαση και καθοδήγηση από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης. Η προπονήτρια Αναστασία Τουλιοπούλου και 4 πανελληνιονίκες και βαλκανιονίκες αθλητές του ομίλου έκαναν την παρουσίαση του αθλήματος, μίλησαν για την εμπειρία τους στους αγώνες, έκαναν επίδειξη στα εργόμετρα, που έστησαν γι? αυτό τον λόγο, και βοήθησαν τους μαθητές να τα δοκιμάσουν. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες!
Ευχαριστούμε και τον Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη της εκδήλωσης σε πρώτες βοήθειες.
 

   Και του χρόνου με υγεία!

Πρόσθετες Πληροφορίες